Home » Nyheter » Förbättrad möbelhantering hos Tegnérs

Förbättrad möbelhantering hos Tegnérs

Att vara möbelhandlare är ofta ett rätt så fysiskt jobb. En del möbler är lätta, medan andra väger riktigt mycket. Dessutom blir det en del transporterande, där möbelpaket ska upp på lastbilsflak eller släpvagnar. Inga större problem om det rör sig om en lampa eller pall. Men en soffa? Det är en helt annan sak och ingenting som man baxar upp på en lastvagn med en hand. Nej då krävs det att man är flera som hjälps åt och även om det är bra om man är fysiskt aktiv när man arbetar så kan det lätt bli för mycket av det goda. Dessutom är vi ju inte riktiga flyttkarlar, utan glada amatörer på det området så vi lyfter kanske inte alltid helt korrekt och har nog inte riktigt byggt upp den muskelstyrka som krävs.

Nyinvestering på lagret
Vi har nu därför investerat i vårt lager, för att underlätta transporter av möbler på olika sätt. Det viktigaste är två telfrar och ett kransystem, som kommer att göra stor skillnad och underlätta enormt (det har vi, fastän systemen installerades för mindre än en vecka sedan, redan märkt). Antalet tunga lyft har minskat kraftigt och det var ju liksom det som var huvudmålet. Dessutom, det är faktiskt roligt att använda både telfrar och kran, vilket nog låter rätt så barnsligt, men så är det faktiskt. Sanningen att säga kanske vi använder dem även när det hade räckt mer än väl med vanlig muskelkraft, men man måste ju få ha roligt på jobbet också.

Sommartid på väg
Nu har sommaren så smått gjort sitt intåg, men för oss betyder det inte semester, utan tvärtom, extra arbete. Vi saluför ju en del trädgårdsmöbler, och nu när solen tittar fram upptäcker många att de vill ha sådana, eller att de som de redan har behöver bytas ut. Perioden maj – juni innebär mycket arbete för vår del, vilket ju är att föredra framför att vara undersysselsatt. Med telfrar och kransystem så kan vi nu betjäna våra kunder utan att slita ut oss själva. Vi må älska vårt jobb, men inte till den grad att det förstör våra kroppar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *